Nurminen Logistics laajentaa Ruotsissa: Haaparannasta ja Uumajasta Göteborgiin ympäristöystävällisesti raiteita pitkin

Suomalainen logistiikkayhtiö, Nurminen Logistics, jatkaa strategiansa mukaista kansainvälistä kasvua ja avaa uuden rautatiereitin yhteistyössä VÄTE Rail AB:n kanssa Ruotsin Haaparannasta ja Uumajasta Pohjoismaiden suurimpaan satamaan Göteborgiin. Lisäksi Nurminen perustaa Göteborgiin tytäryhtiön.

Uusi säännöllinen ja aikataulutettu rautatieyhteys Uumajasta ja Haaparannasta Göteborgiin vahvistaa läntisiä yhteyksiä ja huoltovarmuutta sekä lisää erityisesti Suomen länsirannikon ja pohjoisten yritysten elinvoimaa ja kilpailukykyä. Rahtia voidaan kuljettaa ensin Vaasasta, Wasalinen ympäristöystävällisellä ropax-aluksella, Uumajaan, jossa satamatoiminnot hoitaa Kvarken Ports, ja sieltä matkaa jatketaan rautateitse Göteborgiin. Pohjoisessa lastaukset ja purut tehdään Haaparannan terminaalissa.

Lyhyempi kuljetusaika, pienemmät päästöt ja suora yhteys maailmalle

”Uusi reittimme avaa vaihtoehtoja ja liiketoimintamahdollisuuksia niin teollisuusyrityksille, varustamoille kuin kuljetus- ja logistiikkayrityksille. Tähän saakka Pohjois-Suomesta tuleva rahti on kulkenut ensin monien satojen kilometrien matkan rekoilla Helsinkiin ennen laivaan pääsyä. Huomioitavaa on, että Suomen satamista on käytettävissä ainoastaan feeder-yhteys Eurooppaan ja vasta sieltä on tarjolla valtameriyhteys. Uuden Haaparanta–Göteborg-rautatieyhteyden ansiosta reitti valtameriyhteyksien pariin lyhenee merkittävästi ja yritykset pystyvät pienentämään ilmastovaikutuksiaan sekä vientikustannuksia, jossa polttoainekulut ovat merkittävä kuluerä”, Nurmisen rautatieliiketoiminnasta vastaava Marjut Linnajärvi kertoo.

Göteborgin satamasta avautuu suora valtameriyhteys muun muassa Amerikkaan ja eri Kaukoidän kohteisiin, sekä Euroopan pääsatamiin, josta kuljetukset voidaan yhdistää Nurminen Logisticsin tarjoamalle kuljetusreitille Keski-Aasiaan ja Kiinaan.

Reitti mahdollistaa nopean pääsyn lähes kaikkialle maailmaan ja rahtia voidaan kuljettaa sekä konteissa että trailereissa. Nurminen Logistics tarjoaa asiakkailleen tarvittaessa koko logistisen toimitusketjun ovelta ovella sisältäen huolinnan ja terminaalipalvelut.

”Nykyisen geopoliittisen tilanteen takia Suomen kansainvälinen saavutettavuus on heikentynyt merkittävästi ja toimivilla logistiikkaratkaisuilla ja
-palveluilla on nyt entistäkin suurempi merkitys Suomen kilpailukyvylle, menestymiselle vientimarkkinoilla ja huoltovarmuudelle. Muuttuvassa maailmassa tarvitaan rohkeutta ja joustavuutta. Nurminen Logistics on valmis vastaamaan tähän haasteeseen ja näyttämään, että vaikeina aikoina syntyy myös uusia mahdollisuuksia”, Linnajärvi summaa.

Säännölliset, aikataulutetut ja viikoittaiset junayhteydet Haaparannasta ja Uumajasta Göteborgiin käynnistetään huhtikuussa.

Nurminen Logistics Oyj

Lisätietoja: Marjut Linnajärvi, VP Sales and Rail Operations, Nurminen Logistics
+ 358 40 571 5034, marjut.linnajarvi@nurminenlogistics.com

Lähde: Nurminen Logistics Oyj lehdistötiedot 13.3.2024

Related Posts

Leave a Reply