Finnhubin syyskokous Uusikaupunki ja Rauma 18. – 19.10.

Tutustuimme syyskokousmatkallamme Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaaseen ja sen logistiikkaketjun  osaan eli Uudenkaupungin satamaan. Autotehtaan tuotannosta logistiikalla on olennainen  osuus;  sekä sisääntulevat osat, raaka-aineet ja muut materiaalit, että uloslähtevä valmis tuote. Tilauksesta tuotannon aloittamiseen on aikaa -14pv, tässä ajassa on kaikkien auton osien oltava tehtaassa. Mottona tehtaan tuotannossa oli ”kerralla kuntoon” eli myös logistiikkaketju on viritetty hyvin toimivaksi. Tehtaalla työskentelee n. 4800 henkeä ja henkilökunnasta löytyy 60 kansalaisuutta.

Satamassa, joka nykyisin palvelee suurelta osin autotehdasta, oli Finnlinesin laiva purkaamassa ja KESS:in autolaiva lastaamassa valmiita autoja kyytiin. Tuoreimmat autot olivat valmistuneet edellisenä päivänä.

Uudestakaupungista jatkoimme Raumalle, jossa tutustuimme satamaan ja RMC:n telakkaan. Edellisenä päivänä oli juuri julkistettu uusi aiesopimus Tallinkin  uuden shuttle-pikalaivan rakentamisesta, joten osuimme melkoiseen juhlahetkeen paikalle. Hienoa oli kuulla tarinaa telakan kehityksestä ja tähän asti tehdyistä töistä (mm. Burj al-Arab Hotel Beach Platform) ja tietysti positiivisista tulevaisuuden näkymistä.

Rauman satamassa katsastimme  mm. juuri valmistuneet  sataman historian suurimmat investoinnit (yli 60 M €):  konttiterminaalin laajennus, konttilaiturin pidennys, uusi nosturi ja Rihtniemen väylän syvennys  12 metriin.

Näiden uutisten valossa länsirannikolla menee hyvin ja aurinkokin paistoi mukavasti Suomen parhaimman satamakuppilan edustalla. Kiitos kaikille vierailupaikkojen isännille ja myös meidän ryhmän jäsenille! Tulihan se syyskokouskin  pidettyä ja paljon hyviä päätöksiä tehtyä 🙂

Ennen kaikkea on terveellistä tutustua tuotantolaitosten toimintaan, heidän logistiikkaketjuunsa ja katsoa Suomea eri puolilta.

Leave a Reply