MATKA ON PITKÄ JA LOPUSSA KIITOS SEISOO – TOIVOTTAVASTI!

Lähes vuosi on  kulunut kohta siitä, kuin saimme tietoa, että rahoitushakemuksemme tarjouspyyntösovelluksen rakentamiseen (projekti) on mennyt läpi. Nyt olemme siinä vaiheessa, että sovellus Finnhub.net on avattu pilotointia varten. Matka on ollut pitkä, mutta se ei sinänsä ollut yllätys. Suurin asia on ollut rahoituksen löytäminen (jota itse asiassa lähdettiin neuvottelemaan jo 2 vuotta sitten), hankinnan tarjousasiakirjojen valmistelu ja julkinen kilpailutus. Kaikesta on selviydytty ja voimme todeta,  että  minä sekä  hankkeen projektipäällikkö, IT-vastaava Jarno Posti opimme prosessista todella paljon. Niin paljon, että voisimme tehdä sen uudestaankin.

Tarjouspyyntösovelluksessa on lyhyesti kerrottuna kyse logistiikkapalvelujen ostamisen helpottamisesta, siten että erityisesti pk-sektori innostuisi tämän myötä lisäämään vienti- ja tuontitoimintaa. Eli ottamaan logistiikan huomioon jo myyntivaiheessa. Toimiva logistiikka on yritykselle kilpailukeino, huonosti hoidettuna se voi olla markkinoille pääsyn este.

Idea tähän sovellukseen on muhinut muutamien logistiikka-alan toimijoiden päässä jo vuosia, ja yleisestikin on ollut nähtävissä, että digitalisaatio tulee tällekin alalle – halusimme sitä tai emme. Ja on parempi haluta, tai jäämme junasta asemalle. Tai laivasta rannalle. Kuten eräs verkostomme yrittäjä totesi: ”kun netissä kerran myydään jo perämoottorista kaikenlaisiin palveluihin, niin miksi sitten ei logistiikkapalveluja”.

Lisää tästä matkastamme seuraavassa jaksossa…

terveisin Elina

Finnhub.net sovellus tuotetaan Finnhub ry:n NetHUB hankkeessa (hankkeen kesto 1.3.2017 – 31.3.2019). Rahoittajana Euroopan aluekehitysrahasto.

 

Leave a Reply